Veï Lou Quéri - Chambres et Table d'Hotes en Creuse

"VEI LOU QUERI" in de Creuse -Limousin
Chambres en Table d'Hôtes
Wij verzorgen graag uw wandelvakantie in Moutier-Malcard.

Ons adres en zo
Onze tarieven
Reserveren
Partners 

Home > Wandelen


De Creuse wordt dikwijls het grote groene hart van Frankrijk genoemd, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Volgens de Fransen zelf “het echte Frankrijk”. Een waar paradijs dus voor elke wandelaar. Van kilometervreter tot mijmeraar, voor wandelingen van een uur tot meerdaagse tochten. Ieder op zijn eigen wijze kan genieten van de stilte en de prachtige omgeving.

Kijk op onze
arrangementpagina wat wij te bieden hebben voor de individuele wandelaar.
We hebben een
wandelweek van 8 dagen/7 nachten en een combinatie-wandelweek van 8 dagen/7 nachten met bevriende collega's in het zuiden van de Creuse.
Vind je het leuker om met meer mensen te lopen, kijk dan op de pagina
groepswandelweken en naar het wandelarrangement "Langs de bronnen van het Franse plattelandsleven", een door ons begeleide trektocht in het zuiden van de Creuse.
Voor onze wandelvakanties maakten wij ook een
speciale website.

In de hele Creuse zijn meer dan
2.500 km uitgezette wandelroutes beschikbaar. Vrijwel elke gemeente heeft meerdere eigen wandelroutes. We selecteerden voor u de mooiste wandelingen in de Creuse en de nabije Berry. Daarnaast stelden wij zelf een aantal routes vast vanuit ons huis en in de buurt, variërend van 1 tot 6 uur zuivere looptijd. Alle routes geven een goed beeld van de echte Creuse (inclusief de Berry), van de geschiedenis, flora en fauna, met uitzichtspunten en wellicht onverwachte ontmoetingen met de Creusois.

Routebeschrijvingen, topografische kaarten en een GPS zijn voorhanden, evenals ons deskundig advies. Aan diegenen die geen wandelarrangement boeken, vragen we een kleine vergoeding voor het ter beschikking stellen van dit wandelmateriaal.

 Corrie en Ron verkennen een wandeling

  Veï Lou Quéri in de verte

 een van de veelkleurige libellen

 Ron met Diesel langs de Creuse

 wandelen op een mooie winterse dag

 wie weet het goede antwoord tijdens de puzzelwandeltocht


Als voorproefje vindt u op deze pagina 3 routes die wij onze gasten vaak aanbevelen. Verder is er een r
onde CMA (Communauté Marche Avenir, een samenwerkingsverband van 5 gemeenten waaronder Moutier-Malcard), die door alle aangesloten dorpjes loopt. Je kunt het niet in een dag lopen, maar we kunnen u halverwege ophalen dan wel wegbrengen. Datzelfde geldt als u een deel wilt doen van de meerdaagse Noordelijke Creuse route van 200 km, die langs ons huis loopt.

De Fransman is een echte wandelaar. Vrijwel elke zondag wordt ergens een wandeling georganiseerd, waarvoor veel belangstelling is. Twee keer per jaar wordt er ook in ons dorp een (puzzel)wandeltocht georganiseerd. Het is inmiddels traditie geworden daaraan met onze gasten (niet verplicht) mee te doen. En, met elkaar wonnen we al 3 bekers!

Hieronder 3 voorbeelden van : (les 3 circuits)
 

Circuit n°1 - Tour de Bois Lamy

 

Circuit n°2 - Tour de la commune

 

Circuit n°3 - A travers bois

 
 

Home < Activiteiten < Wandelen > Fietsen en atb'n > Golf > Watersporten > Auto- en motortochten > Evenementen

Webmaster"Veï Lou Quéri" Chambres et Table d'hôtes en Creuse: Corrie de Hoog -Tous droits réservés © 2007 - Contact: corrieron@wanadoo.fr

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wandelen-in-frankrijk.net/

http://www.aziamtrek.com/

http://www.aziamtrek.com/francais/index.htm

http://www.veilouqueri.com/nederland/index.htm

http://www.veilouqueri.com/english/index.htm

http://www.veilouqueri.com/deutsch/index.htm

http://www.bungalow-nederland.com