ga naar de website

"VEI LOU QUÉRI" in de Creuse - Limousin
Chambres en Table d'Hôtes en Gîte
"CHEZ MÉMÉ DELPHINE"

3, Route du Geay    
23220 Moutier-Malcard    
Frankrijk    
Tel. 0033 555 806608    
corrieron@wanadoo.fr    

Nieuwsbriefje no. 4 - april 2006

Lieve lezers,

De oplettenden onder jullie hebben al gemerkt dat ik in de kop een verkleinwoordje heb gebruikt. Dat zal terecht blijken te zijn. Geen brief van 4 of 6 pagina’s zoals de vorige, maar alleen een kort bericht over vooral uitbreiding:

Gîte “Chez Mémé Delphine”
Degenen die al bij ons geweest zijn, weten dat er aan ons huis nog een fermette gebouwd is (of liever gezegd andersom). Een deel daarvan was al in gebruik als bibliotheek en als garage. Het deel daartussen was het woonhuisje van de ouders van de vorige eigenaar en sinds de dood van mémé (oma) was daar niets meer aan gebeurd. Een puinhoop dus en dat wordt er natuurlijk niet beter op. Niet dat we die extra ruimte echt nodig hadden, maar we vonden het toch zonde om het nog verder te laten verworden. Na veel wikken en wegen over de toekomstige bestemming hebben we uiteindelijk besloten om er toch maar te gaan verbouwen en er een gîte ofwel vakantiehuisje voor 4 personen van te maken. Er zijn een kamer/keuken en 2 slaapkamers met gezamenlijke badkamer en is verder van alle gemakken voorzien. En als het niet als zodanig in gebruik is, kunnen we de kamers altijd apart als chambres d’hôtes verhuren. 
Als gîte zal het de rest van dit jaar verhuurd worden voor de speciale introductieprijs van € 295 per week, exclusief de kosten voor verwarming, bedden- en badgoed en schoonmaak.

Gezinsuitbreiding
Sinds vorig voorjaar zijn wij de trotse eigenaren van 5 kippen en 1 haan (ja, gedeeltelijk opgehokt) en 2 dwerggeitjes, beiden genaamd ‘Biquette’ (dat is Frans voor klein geitje). De dames hebben in oktober bezoek gehad van een leendwergbok die z’n werk heeft gedaan. Er is inmiddels een klein bokje geboren (toekomstig eigendom van onze Engelse overbuurman die hem Basil heeft gedoopt, jawel naar die TV-serie met John Cleese).  We verwachten dat het andere geitje deze of volgende week zal werpen.  Het is enig.  Kijk maar eens op de persoonlijke site van de buurman www.jrdekker.com en klik dan op de pagina’s ‘what’s new’ en dan op ‘goats’. Ook de pagina ‘our neighbours’ is aardig om te bekijken (de rest kan je beter overslaan). Ja, Ruth en James dragen ons een warm hart toe!

Voorwaarden
Ja, we hebben ook een uitbreiding van voorwaarden. Het afgelopen jaar was voor ons dermate succesvol dat we onszelf beperkingen moeten opleggen om daarvan niet het bekende slachtoffer te worden. “Lekker slim”, hoor ik jullie denken, “om dan uit te breiden met een gîte”. Precies, dat zou ook zo zijn. Daarom gaan we ons het komend seizoen meer vrij geven. En dat betekent voor ons dus minder avonden table d’hôte. In principe koken we niet op de woensdagen en in het hoogseizoen komt daar de zondag bij. We zullen eens ervaren hoe het dan is.

Nou, jullie begrijpen, alles ging en gaat prima met ons. Voor het geval ik tussen de verbouwing, gasten, beesten, (moes)tuin enz. niet de gelegenheid meer vind (lees liever neem) om een uitgebreider verhaal te schrijven, we hopen jullie dit jaar allemaal (weer) te zien.

Tot ziens,
Corrie en Ron

voor een onvergetelijke vakantie in Marokko

kom tot rust in het ook volgens de Fransen nog echte Frankrijk

er eens lekker tussenuit in eigen land

kom eens wandelen op de Franse campagnega