Veï Lou Quéri - Chambres et Table d'Hotes en Creuse

"VEI LOU QUERI" in de Creuse -Limousin
Chambres en Table d'Hôtes
Wij verzorgen graag uw wandelvakantie in Moutier-Malcard.

Ons adres en zo
Onze tarieven
Reserveren

Home > Arrangementen > Wandelarrangement “Langs de bronnen van het Franse plattelandsleven”

Wij zijn zelf grote wandelliefhebbers en hebben er hier inmiddels heel wat kilometers op zitten, samen met onze hond en met gasten. Wij wonen in het noorden van de Creuse. In het kader van ons 10-jarig bestaan organiseerden wij in 2012 voor het eerst een door ons uitgezette en begeleide wandeltrektocht ter kennismaking met het zuiden. Het was een groot succes, vandaar dat hij op het programma blijft staan voor groepen vanaf 8 personen. Als je belangstelling hebt, zullen wij kijken of de trektocht nog een keer te organiseren valt.

8-daagse begeleide wandeltrektocht door de Creuse, volledig verzorgd, met bagagevervoer - mogelijkheid en prijs op aanvraag

Het landschap van de Creuse wordt gekenmerkt door veel groen en water. Een streek voor liefhebbers van ongerepte natuur, veel rust en volop ruimte. Werkelijk alles werkt daar aan mee. Het coulissenlandschap met de weiden die als het ware gedecoreerd zijn met het bruin en wit van de Limousin en Charolais koeien.
De lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, beekjes en paden. De oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, bossages, meertjes en meren. En laten we vooral niet de gastvrije bevolking vergeten, bij wie de mentaliteit van de 'campagne' nog de boventoon voert.

De dag van aankomst word je verwend met een heerlijk diner. Zondagmorgen vertrekken we gezamenlijk naar het startpunt van de wandeling en maken we de eerste kilometers. De volgende dagen wandelen we door weiden en (Douglas) dennenwouden, over heuvels en heidevelden, langs beekjes, watervallen en meren, waaronder het grote Lac de Vassivière. De route loopt ook over het midden in het meer gelegen eiland met kasteel, beeldenpark en kunstcentrum. Op vrijdag wandelen we weer terug naar de auto’s en vertrekken we na de picknick weer naar huis. Tijdens het afsluitende diner kunnen we napraten over onze belevenissen. Na het ontbijt op zaterdagmorgen vertrek je weer naar huis of je boekt een of meer nachtjes bij.*

Het arrangement begint en eindigt in onze chambres d’hôtes. Onderweg eten en slapen we elke nacht ergens anders; in een hotel, gîtes (vakantiehuisje) en/of chambres d’hôtes. In de chambres d’hôtes en het hotel deel je met z’n tweeën een kamer al dan niet met eigen badkamer. De gîtes bezetten we met meer mensen. Voor die nachten neem je ook een lakenzak, kussensloopje en badhanddoek mee. De bagage wordt vervoerd met onze auto. Je draagt uiteraard wel een dagrugzakje. We lunchen à la Française, d.w.z. een ”wat-de-pot-schaft” menu in een eenvoudig restaurant of we picknicken onderweg.
Het aantal kilometers verschilt per dag. Het gemiddelde is
17 km. Omdat onze eigen auto paraat is, bestaat de mogelijkheid een dagdeel rust te nemen. Rond het Lac de Vassivière kan je eventueel afsnijden via een bootverbinding.  

In de prijs is inbegrepen :
> 7 nachten logies/ontbijt (chambres d’hôtes, hotel, gîte)
> 7 lunches (menu ouvrier of picknick)
> 7 diners inclusief wijn
> bagagevervoer
> begeleiding
> afscheidscadeau

Niet inbegrepen zijn andere consumpties en het vervoer van en naar uw huis. Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum 12.

Datum: te bepalen bij inschrijving.

* Verlenging van het arrangement (ervoor of erna) is mogelijk. Prijs per nacht inclusief ontbijt en diner € 71 p.p. (op basis van 2 personen per kamer).

Bezoek ook eens onze speciale wandelwebsite.

 

Home < Arrangementenwandelweek "Vei Lou Quéri" >  combi-wandelweek "Zizim " > fietsarrangement > wandeltrektocht > golfarrangementen

 

 

 

 

 

http://www.wandelen-in-frankrijk.net/

http://www.aziamtrek.com/

http://www.aziamtrek.com/francais/index.htm

http://www.veilouqueri.com/nederland/index.htm

http://www.veilouqueri.com/english/index.htm

http://www.veilouqueri.com/deutsch/index.htm

http://www.bungalow-nederland.com